Mermaid cup info magyarul

Minden amit a MermaidCup®ról tudni kell

  

Menstruációs Kehely GYÍK

K1. Mi az a menstruációs kehely?

V: A menstruációs kehely egy többször használható intim higiéniai eszközök egyik fajtája, amit általában rugalmas orvosi szilikonból készítenek. Menstruáció alatt a hüvelybe kell helyezni, hogy felfogja a menstruációs vért (vért tartalmazó méh nyálkahártyát).

K2. Milyen gyakran kell a menstruációs kelyhet üríteni?

V: Legalább 12 óránként ki kell üríteni, azért, hogy a folyadék ne legyen sokáig a testedben. Erősebb menstruációs napokon többször is üríteni kell, vagy ha a kehely megtelt.

K3. Fáj a használata?

V: Ha megfelelően helyezted fel a kelyhet akkor nem érzed, ha mégis kényelmetlen a felhelyezés után, akkor vedd ki és tedd fel újra.

K4. A MermaidCupot hogy lehet megfelelő méretűre alakítani?

V: Ha alacsonyan van a méhszájad, akkor vágd megfelelő méretűre a kehely szárát. (Hogyan mérd meg a méhszáj elhelyezkedését -> olvasd át, ha nem vagy benne biztos)

6. Melyik méretet használjam?

 • 1. méret – általános iránymutatás: 30 év alatti hölgyeknek, és akik nem szültek vaginális úton

            Kapacitás 16 ML átmérő 42 mm, kehely + szár 76 mm, szár hossza 24 mm

 • 2. méret – általános iránymutatás: 30 év feletti hölgyeknek és/vagy vaginális úton szültek

            Kapacitás 20 ML átmérő 46 mm, kehely + szár 80mm, szár hossza 24 mm

7. Spirállal is lehet használni a menstruációs kelyhet?

Vannak vásárlóink, akik probléma mentesen használják a kelyhet spirál mellett. De azt tanácsoljuk, hogy ellenőriztesse a spirált kehely használat előtt.

8. Hol tudom megvenni a MermaidCupot®?

Megrendelheti a weboldalunkról, ahol nemzetközi szállítást is kérhet. https://cottonmermaid.com/menstrual-cup/

9. Ha bármilyen kérdése van kérem, írjon nekünk a hello@cottonmermaid.com email címre.

 


 

Használati utasítás kezdő felhasználók számára

 1. Moss kezet szappanos vízzel. Lazíts, az a legjobb, ha először a saját fűrdőszobádban próbálkozol. Készülj fel arra, hogy lehet, hogy elsőre nem fog sikerülni, de ez nem baj, mert bármikor újra próbálkozhatsz.
 2. Fedezd fel, érintsd meg és játssz a kelyheddel. Barátkozz meg a gondolattal, hogy ezt beteszed a testedbe. Sok menstruációs kehely hajtási technika létezik, próbálj ki minél többet, mindaddig, amíg már nagy magabiztossággal meg tudod ezeket csinálni.
 3. Felhelyezés – nedvesítsd be a kelyhet vízzel vagy vízbázisú síkosítóval. Keresd meg a neked legjobban megfelelő pozíciót pl.: guggolás, fél guggolás, wc-n ülés, fél lábon állás vagy támaszkodj az ágyadnak. Használd az egyik hajtási technikát, majd helyezd be a kelyhet a vaginádban, és hagyd, hogy ott kinyíljon.
 4. Kicsit forgasd körbe a kelyhet, majd húzd meg a szárát. Így meg tudsz róla győződni, hogy a kehely kinyílt és érezni fogod a vákuumot is, ami azért fontos, mert a kehely nem fog szivárogni.
 5. Eltávolítás – mosd meg a kezed szappanos vízzel és keresd meg a számodra kényelmes pozíciót pl.: guggolás, vagy wc-n ülés. Próbáld meg elérni a kehely szárát vagy az alját. Amikor elérted a kehely alját, nyomd össze és kicsit forgasd el, hogy megszűnjön a vákuum, majd húzd ki a kelyhet és a tartalmát öntsd a wc-be.
 6. Mosás és tisztítás– Mosd meg a kelyhet a speciális MermaidCup Tisztítóval vagy enyhe szappanos vízzel és helyezd vissza. Ha nyilvános wc-t használsz, akkor vigyél magaddal egy üveg vizet és azzal mosd meg a kelyhet.  
 7. Sterilizáció és kehely tárolás– A ciklusod végén fontos, hogy sterilizáld a kelyhedet. 5 percig forrald (a víz teljesen ellepje). Ha MermaidCup Tisztítót használsz, akkor ezt a lépést kihagyhatod, mert minden mosás alkalmával sterilizálódik a kehely. Teljesen szárítsd meg a kelyhet és a következő ciklusodig tárold a táskájában. Ha több mint 3 hónapig nem használod, akkor használat előtt sterilizáld.
 8. Utazás –A menstruációs kehely nagyon hasznos utazáskor, de néhány szabályt ilyenkor is fontos betartani. Mindig legyen nálad tiszta (forralt) víz amivel a kelyhet meg tudod mosni. A Soapnuts OrganicFeminine Mousse –t használhatod kéz- és kehelymosáshoz is. Nagyon praktikus, mert a táskádban magaddal tudod vinni, naponta legalább egyszer mosd el vele a kelyhedet. A biztonság kedvéért vigyél magaddal néhány plusz tisztasági betétet is.


 

Problémád van a MermaidCup-pal? Ne izgulj! Segítünk .

Nem titok, hogy meg kell tanulni a menstruációs kehely használatát, és van, akinek ez tovább tart. Úgyhogy ne add fel, kísérletezz és próbálj ki minden lehetséges hajtási technikát.

Gyakori problémák és megoldások

 1. Nem tudom betenni a kelyhet

Lazíts. Lazítsd el az elméd és a vaginád. Higgy nekem, ez a megoldás! Győződj meg róla, hogy nyugodtak a körülmények és senki sem zavarhat. Mindig nedvesítsd be a kelyhed vízzel vagy vízbázisú síkosítóval, lassan és óvatosan told be, bízz a testedben. Ha nem sikerül, akkor se add fel. Próbáld újra, amikor úgy érzed, hogy készen állsz.

 1. Nem nyílik ki a kelyhem

Próbáld körbeforgatni a kelyhet és újra ellenőrizd le. Ha mégse nyílt ki, akkor vedd ki és tedd be újra. Próbálj egy másik hajtási technikát, és addig kísérletezz, amíg megtalálod a számodra a legjobbat. Személy szerint azt gondolom, hogy egyszerűbb kivenni és újra felhelyezni, mint akkor kísérletezgetni, amikor benned van.

 1. Szivárgás

Általában egy tisztasági betét bőven elég, hogy felfogja az esetleges maszatolást. Amennyiben annyira szivárog, hogy a tisztasági betét nem elég, akkor a következőket kell ellenőrizned:

 1. A kehely nem nyílt ki – Tapogasd végig az ujjaddal a kehely peremét, hogy érezd, van e valahol egyenetlenség. Finoman húzd meg a szárát, hogy érezd a vákuumot.
 2. Megtelik a kehely – Ha kezdő kehelyhasználó vagy, akkor ki kell tapasztalnod a vérzés erősségét és intenzitását. Vannak olyan napok, amikor erősebb a menstruációd, ilyenkor többször vedd ki a kelyhet és ellenőrizd.
 3. Amennyiben mindent ellenőriztél, akkor a szivárgás oka lehet a rossz méretválasztás is. Kérlek, írj nekünk a hello@cottonmermaid.com –ra és megpróbálunk közösen megoldást találni a problémára.

 

 1. Zavar a szára

Ebben az esetben a méhszájad alacsonyan helyezkedik el. Amennyiben nem vagy biztos a méhszájad magasságában, az ujjad segítségével meg tudod mérni.

Mi az a méhszáj (méhnyak) és hogyan tudom megmérni a magasságát?

Röviden, a méhnyak egy henger alakú szövet, ami összeköti a hüvelyt és a méhet. A méh legalsó részében található és fibromuszkuláris szövetekből áll. Körülbelül 5cm hosszú.

Hogy tudom megmérni a méhszáj magasságát?:

•           Alaposan moss kezet

•           Tedd fel a lábad a wc csészére vagy a fürdőkád szélére

•           A középső- vagy a gyűrűs ujjad lassan nyomd be a vaginádba. Addig told be az ujjad, amíg el nem éred a méhszájad (de az is lehet, hogy nem éred el, ha magasan van)

•           Jegyezd meg, hogy milyen mélyre tudtad bedugni az ujjad

 

A színes vonalak mutatják, hogy milyen mélyen érted el a méhszájat a vaginádban.

 

Alacsony

 

Közepes

 

Magas

 

Méhnyak magasságának mérése

 

 

Hivatalos oldalak

Website

https://cottonmermaid.com

Facebook oldal

https://www.facebook.com/cottonmermaid

Facebook Csoport

https://www.facebook.com/groups/646835165511981/

Instagram

@cottonmermaid_mermaidcup

 

 

Ez egy hivatalosan megosztható csoport link https://www.facebook.com/groups/646835165511981/, kérlek csatlakozz és tudj meg többet termékünkről

 

 

 

1. Mi az a menstruációs kehely?

A menstruációs kehely egy többször használható intim higiéniai eszközök egyik fajtája, amit általában rugalmas orvosi szilikonból készítenek. Menstruáció alatt a hüvelybe kell helyezni, hogy felfogja a menstruációs vért (vért tartalmazó méh nyálkahártyát).

2. Milyen gyakran kell a menstruációs kelyhet üríteni?

Legalább 12 óránként ki kell üríteni, azért, hogy a folyadék ne legyen sokáig a testedben. Erősebb menstruációs napokon többször is üríteni kell, vagy ha a kehely megtelt.

3. Fáj a használata?

Ha megfelelően helyezted fel a kelyhet akkor nem érzed, ha mégis kényelmetlen a felhelyezés után, akkor vedd ki és tedd fel újra.

4. A MermaidCupot hogy lehet megfelelő méretűre alakítani?

Ha alacsonyan van a méhszájad, akkor vágd megfelelő méretűre a kehely szárát

5. Hogyan tisztítsam a kelyhet?

Enyhe szappanos vízzel vagy MermaidCup Tisztítóval mosd meg mielőtt felhelyezed. Amennyiben all-in-one MermaidCup Tisztítót használsz, nem szükséges forró vízben sterilizálnod a kelyhed. A különleges formula feloldja baktériumok protein membránját és ennek köszönhetően kíméli a kelyhet és növeli az élettartamát.

6. Melyik méretet használjam?

 • 1. méret – általános iránymutatás: 30 év alatti hölgyeknek, és akik nem szültek vaginális úton

            Kapacitás 16 ML átmérő 42 mm, kehely + szár 76 mm, szár hossza 24 mm

 • 2. méret – általános iránymutatás: 30 év feletti hölgyeknek és/vagy vaginális úton szültek

            Kapacitás 20 ML átmérő 46 mm, kehely + szár 80mm, szár hossza 24 mm

7. Spirállal is lehet használni a menstruációs kelyhet?

Vannak vásárlóink, akik probléma mentesen használják a kelyhet spirál mellett. De azt tanácsoljuk, hogy ellenőriztesse a spirált kehely használat előtt.

 

 

 

 

Használati utasítás kezdő felhasználók számára

Előkészület és felhelyezés

 1. Moss kezetszappanos vízzel. Lazíts, az a legjobb, ha először a saját fűrdőszobádban próbálkozol. Készülj fel arra, hogy lehet, hogy elsőre nem fog sikerülni, de ez nem baj, mert bármikor újra próbálkozhatsz.
 2. Fedezd fel, érintsd meg és játssza kelyheddel. Barátkozz meg a gondolattal, hogy ezt beteszed a testedbe. Sok menstruációs kehely hajtási technika létezik, próbálj ki minél többet, mindaddig, amíg már nagy magabiztossággal meg tudod ezeket csinálni.
 3. Felhelyezés– nedvesítsd be a kelyhet vízzel vagy vízbázisú síkosítóval. Keresd meg a neked legjobban megfelelő pozíciót pl.: guggolás, fél guggolás, wc-n ülés, fél lábon állás vagy támaszkodj az ágyadnak. Használd az egyik hajtási technikát, majd helyezd be a kelyhet a vaginádban, és hagyd, hogy ott kinyíljon.
 4. Kicsit forgasd körbe a kelyhet, majd húzd meg a szárát. Így meg tudsz róla győződni, hogy a kehely kinyílt és érezni fogod a vákuumot is, ami azért fontos, mert a kehely nem fog szivárogni.

 

Eltávolítás

1.   mosd meg a kezed szappanos vízzel és keresd meg a számodra kényelmes pozíciót pl.:  guggolás, vagy wc-n ülés. Próbáld meg elérni a kehely szárát vagy az alját. Amikor elérted a kehely alját, nyomd össze és kicsit forgasd el, hogy megszűnjön a vákuum, majd húzd ki a kelyhet és a tartalmát öntsd a wc-be.

 

Mosás és tisztítás

1.    Mosd meg a kelyhet a speciális MermaidCup Tisztítóval vagy enyhe szappanos vízzel és helyezd vissza. Ha nyilvános wc-t használsz, akkor vigyél magaddal egy üveg vizet és azzal mosd meg a kelyhet.  

 

Sterilizáció és kehely tárolás

1.     A ciklusod végén fontos, hogy sterilizáld a kelyhedet. 5 percig forrald (a víz teljesen ellepje). Ha MermaidCup Tisztítót használsz, akkor ezt a lépést kihagyhatod, mert minden mosás alkalmával sterilizálódik a kehely. Teljesen szárítsd meg a kelyhet és a következő ciklusodig tárold a táskájában. Ha több mint 3 hónapig nem használod, akkor használat előtt sterilizáld.

 

Utazás

 1. A menstruációs kehely nagyon hasznos utazáskor, de néhány szabályt ilyenkor is fontos betartani. Mindig legyen nálad tiszta (forralt) víz amivel a kelyhet meg tudod mosni. A Feminine Mousse –t használhatod kéz- és kehelymosáshoz is. Nagyon praktikus, mert a táskádban magaddal tudod vinni, naponta legalább egyszer mosd el vele a kelyhedet. A biztonság kedvéért vigyél magaddal néhány plusz tisztasági betétet is.